Ander Licht

theater & spel

Wat is een acteur bedrijfstrainingen?

Een acteur bedrijfstraining is een professionele acteur die wordt ingezet om specifieke vaardigheden van werknemers te trainen. De acteurs spelen verschillende rollen en situaties na die relevant zijn voor de dagelijkse werkzaamheden van werknemers, waardoor zij kunnen oefenen met het toepassen van nieuwe vaardigheden in realistische situaties. Het werken met een acteur stelt deelnemers ook in staat toepassingen van bepaalde gesprekstechnieken te vinden die goed bij hen passen. 

Waarom zou een organisatie gebruik maken van trainingsacteurs?

Realistische scenario’s: Acteur bedrijfstrainingen bieden werknemers de mogelijkheid om te oefenen met nieuwe vaardigheden in realistische situaties. Dit kan variëren van het oefenen van een verkoopgesprek tot het omgaan met moeilijke klanten of collega’s.

Eigen leerdoelen: Iedere deelnemer aan een training kan situaties kiezen waar zij zelf mee worstelen om juist daarin beter te worden. Juist dit persoonlijke aspect, dat mensen kunnen leren wat zíj te leren hebben, maakt het werken met acteurs bedrijfstrainingen zo waardevol.

Persoonlijke feedback: De acteurs bieden persoonlijke feedback op de interactie met de werknemer in de gesimuleerde situatie, waardoor werknemers direct kunnen leren van hun ervaringen. Dit kan zelfs in verschillende rondes gedaan worden waardoor er verschillende manieren kunnen worden uitgeprobeerd. Acteurs leven zich in, ze reageren echt op wat er in de situatie gebeurt, daardoor kan er daadwerkelijk met elkaar worden uitgevogeld wat werkt voor déze deelnemer. 

Betere communicatie: Acteurs bedrijfstrainingen kunnen werknemers helpen bij het ontwikkelen van betere communicatievaardigheden, zoals luisteren, samenwerken, empathie tonen en feedback geven. 

Hogere betrokkenheid: Doordat de trainingen worden gegeven met behulp van acteurs, kan het een interessante en interactieve manier zijn om werknemers bij het leerproces te betrekken en de betrokkenheid te vergroten. Denk bijvoorbeeld ook aan collega’s die niet alleen tips geven over hoe zij het zouden aanpakken, maar die tips zelfs, met behulp van de trainingsacteur kunnen laten zien. Er bestaan vele van zulke werkvormen die verrassend en leuk zijn, maar ook voor blijvend resultaat zorgen omdat mensen deze nieuwe vaardigheden direct in de praktijk kunnen blijven gebruiken.

Betere prestaties: Acteur bedrijfstrainingen kunnen werknemers helpen om hun prestaties te verbeteren en hun vaardigheden te verfijnen, wat uiteindelijk kan leiden tot betere resultaten voor de organisatie.

Kortom, acteurs bedrijfstrainingen kunnen werknemers helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en deze effectief toe te passen in realistische situaties. Dit kan leiden tot betere communicatie, hogere betrokkenheid, betere prestaties en uiteindelijk tot meer succes en betere resultaten voor de organisatie.

Vond je dit een leuk artikel? Delen kan via deze knoppen:

Meer artikelen.
Laat je inspireren.

Ander Licht
theater en spel voor cultuurontwikkeling en leren.

Post- en bezoekadres
Vredeoordlaan 16
3956 RN Leersum