Ander Licht

theater & spel

Over Arjan Kindermans

Een droom waarvan ik dacht dat het altijd een droom zou blijven, kwam uit. Actrice Nettie Blanken raadde me aan “me aan te melden op de Toneelschool als ik theater wilde maken”. Een gouden tip, simpelweg omdat ik wel wilde maar er stellig van overtuigd was dat dat voor mij niet zou zijn weggelegd.

Samen met vierhonderd anderen waagde ik de gok van een lange, intensieve selectieprocedure en tot mijn stomme verbazing zat ik een half jaar later in een klas met veertien andere creatievelingen. Wat een cadeau, wat een feest! Elke dag mocht ik spelen, ontwikkelen en ontdekken, bijvoorbeeld waar mijn talenten lagen. Een Groot Geluk.

Na vijf jaar professioneel acteur in het repertoiretoneel te zijn geweest, na rollen en rolletjes in twintig televisieseries en een handvol films wist ik: ‘Het was niet in de eerste plaats het acteren dan wel het ontdekken en ontwikkelen waar ik zo gelukkig van werd.

Fast forward naar 2023; ontwikkelen probeer ik nog steeds elke dag, en door gebruik te maken van theater en speelse, praktijkgerichte werkvormen, ondersteun ik nu organisaties, teams en individuen om te ontwikkelen, om elkaar op een nieuwe manier te ontdekken en er samen iets moois van te maken.

Nog elke dag ben ik dankbaar dat ik heb mogen ontdekken waar ik energie van krijg, wat mijn manier is om bij te dragen aan het grote geheel, en hoe ik, zoals ik ben opgetild, anderen kan helpen optillen om te worden wie ze willen en kunnen zijn.

Ander Licht
theater en spel voor cultuurontwikkeling en leren.

Post- en bezoekadres
Vredeoordlaan 16
3956 RN Leersum