Regisseren


Bedrijfsfilms, optredens op congressen, amateurgezelschappen, cabaretiers, allemaal hebben ze regie nodig. Met meer dan 25 jaar ervaring in dit vak maakt Ander Licht een uitstekend eindproduct dat op een, voor alle betrokkenen, fijne en stimulerende manier tot stand komt. De basis van de regie-aanpak die Ander Licht inzet, is om ieders individuele kwaliteiten helemaal tot hun recht te laten komen terwijl er tegelijkertijd maximale gezamenlijkheid is. Op die manier wordt alle creativiteit gemobiliseerd en groeien de deelnemers. Dit alles leidt tot het beste eindresultaat.

Acteren

Acteren is een vak. Doen alsof je iemand anders bent en denken zoals je normaal gesproken niet denkt, is niet iedereen gegeven. Een acteur wordt het personage dat hij of zij speelt, voelt wat dat personage voelt en gebruikt de woorden die dat personage zou gebruiken. Het is niet alleen maar ‘doen alsof’, een goede acteur stapt een andere wereld in, beleeft die, en laat het publiek die wereld ervaren. Goed acteren heeft een ‘flow’ omdat de acteur los kan laten, dingen kan laten gebeuren en geheel spontaan iemand anders kan zijn. Goed acteren kan inspireren en enthousiasmeren, of het nou voor film, televisie of op het toneel is. Het is fascinerend om te zien hoe een acteur kan schakelen en schijnbaar moeiteloos in en uit rollen stapt. Met acteren kan een nieuw gezichtspunt voelbaar worden gemaakt. Ook kunnen lastige klanten, collega’s en bazen waarheidsgetrouw worden neergezet. Verschillende gedragsopties, die we allemaal hebben maar waar we niet altijd toegang toe lijken te hebben, kunnen op een aanstekelijke, levensechte manier worden getoond.

Dramaworkshops

Acteerlessen worden om verschillende redenen steeds vaker ingezet door Ander Licht. Het helpt om elkaar (beter) te leren kennen en een team te worden. Het is de manier bij uitstek om  gedragsrepertoire te vergroten en zicht te krijgen op waar men vast zit of steeds dezelfde, niet effectieve, keuzes maakt. En tenslotte is het leuk, acteren is een feest. Ander licht helpt daarbij alle deelnemers  het beste uit zichzelf te halen, daagt ze uit, begeleidt en zorgt dat grenzen veilig verlegd kunnen worden.

Theatrale werkvormen
Lees meer over theatrale werkvormen
Drama in Trainingen
Lees meer over het gebruik van drama in trainingen