Home » Blog » Onbeheersbaar?
Onbeheersbaar?
Geen reacties Geen categorie
Denk jij dat covid ooit nog verdwijnt? Het griepvaccin heeft het griepvirus ook niet doen verdwijnen. Hoe lang gaan we afstand houden, mondkapjes dragen en feesten & festivals uit- en afstellen?
Vreselijk verdrietig vind ik het als er doden vallen, of dat nou door corona komt, door griep, door eenzaamheid of door depressie. Allemaal gun ik het niemand.
We hebben geaccepteerd dat we elk jaar het risico lopen de griep te krijgen, zouden we in de toekomst ook zo over covid denken? Of denk je van niet, denk je dat we pas weer door kunnen met ons oude leven als we corona, zoals de pokken, helemaal hebben uitgeroeid? En wat als dat niet lukt?
Ik weet de antwoorden niet maar ik ben zo bang dat we iets onbeheersbaars proberen te beheersen, en dat we dat langer doen dan goed voor ons is. Ik maak me zorgen over de prijs die zo velen betalen voor hoe we omgaan met dit virus. Ik maak me zorgen over alle faillisementen, verloren banen, ouderen die niet meer vastgehouden worden en jongeren die halfslachtig online worden opgeleid en opgroeien in een contactarme, perspectiefloze wereld.
Ik weet het antwoord niet maar ik maak me zorgen; moeten we niet accepteren dat er in het leven risico’s zijn? Dat we nou eenmaal ziek kunnen worden, erg ziek, dat sommige dingen onbeheersbaar en onvoorspelbaar zijn? Of denk je dat we alles op alles moeten blijven zetten en dat alle offers een noodzakelijk kwaad zijn?
Het debat verhardt, we hebben vaak onze mening klaar, voor of tegen. Ik zou een gesprek willen waarin zowel de angst voor covid een plaats heeft, als de zorgen over de maatregelen. Een gesprek om samen te kunnen heroverwegen of de route die we nu nemen, de trein waar we nu inzitten, de juiste is. Tenslotte zijn in de loop van de geschiedenis de meest fantastische ontwikkelingen voortgekomen uit de het menselijke talent zich door de ander op andere gedachten te laten brengen en te laten inspireren…

Over de auteur

Arjan Kindermans heeft 9 artikels geschreven.

Arjan is oprichter en eigenaar van Ander Licht cultuurontwikkeling & drama. Hij helpt organisaties, teams en leidinggevenden ontwikkelen, o.a. met gebruik van vele vormen van theater en drama.

Nog geen reacties

Reageren

Laatste reacties